Tuesday, May 17, 2016

Care sunt urmarile unui atac de panica?



Anxietatea si atacurile de panica sunt doua probleme psihologice care se pot agrava si pot pune pune in pericol sanatatea fizica a persoanelor care sufera de aceste boli. Marea majoritate a oamenilor au auzit despre aceste probleme si stiu per ansamblu despre ce este vorba, insa nu sunt constienti ca au trecut printr-un atac de panica. Din pacate, se ajunge in general la medicul de specialitate cand starea pacientului este destul de serioasa. Astfel, este necesara la primele simptome macar o vizita la medicul de familie pentru indrumare.

Simptome

Cu toate ca fiecare om este diferit, iar senzatiile si reactiile corpului nu sunt aceleasi, statisticile au aratat o serie de simptome clare ale anxietatii sau ale unui atac de panica. Anxietatea se manifesta printr-o senzatie de frica puternica. Atacurile de panica sunt raspunsurile anxietatii. In general acestea pot dura intre 10-20 de minute, in functie de organism si de stadiul in care se afla pacientul. Cele mai frecvente simptomele sunt: greata, dureri sau discomfort abdominal, durere toracica (in piept), frisoane, tremur, respiratie ingreunata sau foarte alerta, batai cardiace sau sensatie de lesin.

De multe ori bolile psihice sunt confundate cu cele fizice. Anxietatea si atacurile de panica nu fac exceptie. In general, simptomele pot fi asemanate cu cresterea glicemiei (batai cardiace puternice, transpiratie, respiratie ingreunata, senzatie de gura uscata, tremur), hipertensiune (batai cardiace, tremur, senzatie de lesin), lipsa de calciu (greata, dureri abdominale).

Cauze

Anxietatea si atacurile de panica pot constitui urmari ale activitatilor si ale faptelor noastre sau pur si simplu putem fi predispusi la acestea din punct de vedere genetic si nu numai. Cauzele biologice sunt reprezentate de predispozitia noastra de a suferi de aceste boli, spre exemplu, daca avem organismul mai sensibil sau avem rude apropiate (in general parinti) care au trecut prin depresii, anxietate si atacuri de panica.