Saturday, July 9, 2016

De ce am nevoie de ISO 9001?



Ce este un certificat ISO 9001?

Probabil unul dintre cele mai des intalnite certificate, ISO 9001 este foarte des folosit in spatiul european, iar in prezent se afla in curs de revizuire, intrucat o data la 5 ani, aceste certificate sunt controlate, tocmai pentru a se putea adapta noilor tendinte si pentru a tine pasul cu evolutia tehnologica si necesitatile clientilor. Cu toate ca, adesea, standardele sunt bine puse la punct si anticipeaza viitorul, ori de cate ori este nevoie de a face modificari, acestea se aduc pentru crearea unor conditii mai bune de lucru pentru toata lumea.

Mai mult ca sigur ca o companie isi doreste sa promita clientilor sai cele mai bune servicii si produse, care sa fie de o calitate superioara fata de cea a competitorilor. In acest sens intervine certificatul ISO 9001, care reprezinta un standard impus companiilor pentru a avea garantia ca angajatii, clientii, partenerii sau furnizorii au parte de cele mai bune conditii. Astfel, prin impunerea unui set strict de reguli, fiecare proces va fi eficientizat, ceea ce va duce la un profit mai ridicat.

De ce am nevoie de ISO 9001?

Deoarece acest tip de certificat este alcatuit dupa reguli stricte de catre specialisti si este poate una dintre singurele modalitati care asigura rezultate grozave. Pe langa faptul ca orice client sau posibil partener va fi atras mai mult de o colaborare cu o companie ce are un certificat ISO, firmele au posibilitatea de a se orienta si catre restul Europei.

In schimb, in acest caz este nevoie de obtinerea unuia sau mai multe certificate ISO, deoarece pentru a putea face diferentierea intre cei mai profesionisti, pentru a putea obtine contracte in strainatate, printre conditiile de participare la licitatii se pot impune si certificatele ISO. Pe aceasta cale se evita companiile mai putins serioase.

No comments:

Post a Comment